Boeken over de blockchain

20 mei 2022
|
698
management boeken

Als je 10 jaar geleden mensen vroeg : "Wat is blockchain? " , kreeg je waarschijnlijk heel erg uiteenlopende antwoorden of rare blikken. Vrijwel niemand wist er eigenlijk van af en toch had iedereen zijn of haar mening hierover. Nu tien jaar later is er meer duidelijkheid over blockchain, en zijn bedrijven massaal bezig deze technologie te implementeren. Binnen deze techniek liggen heel veel mogelijkheden en kansen. Bedrijven zoeken massaal naar blockchain ontwikkelaars, en bieden hier zeer ruime salarissen voor. Blockchain development is echter niet iets wat je binnen een dag hebt geleerd. Het kan maanden tot jaren duren voordat je hier een beetje handigheid in hebt ontwikkeld. Daarom is het belangrijk dat je de juiste mindset hebt en over de nodige management skills beschikt. In deze blog gaan we hier iets meer over vertellen en je hiermee op weg helpen. Ook geven we je enkele voorbeelden van blockchain boeken en management boeken!

Wat is blockchain?

Voor vele mensen is het een onbekend begrip; blockchain. Een blockchain is een beveiligde database die wordt gebruikt bij transacties. Wanneer iemand een transactie verstuurd, dan maakt ergens op de wereld een computer een nieuw blok en stopt de computer de transactie hierin. Dit blok wordt dan gecontroleerd op juistheid en vervolgens wordt deze blok dan verstuurd naar andere computers die ook deze transactie dan gaan verifiëren. Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is een technische ontwikkeling die veel positieve gevolgen heeft voor de toekomst.

Technologische ontwikkeling

De blockchain wordt niet voor niets de grootste uitvinding op het internet genoemd, het zorgt er namelijk voor dat transacties sneller en veiliger verlopen. Er is ook minder mankracht voor nodig. Er is bij een grote transactie geen notaris meer nodig, de blockchain zorgt hier nu allemaal voor. Deze ontwikkeling is heel erg veilig. Alle informatie die een blockchain heeft wordt opgeslagen door middel van cryptografie. Digitale betaalmiddelen worden hierdoor dus ook cryptovaluta genoemd. Voorbeelden van deze betaalmiddelen zijn de crypto, Bitcoin, Cardano, Doge en Ethereum.

Blockchain en crypto boeken

Al deze technologische ontwikkelingen zijn niet eenvoudig, maar wel heel erg interessant. Nu zijn er verschillende specialisten die verschillende onderwerpen hebben uitgelegd in boeken. Denk aan management boeken, Bitcoin boeken, crypto boeken en blockchain boeken. In de management boeken staan bijvoorbeeld tips en tricks die je kunnen helpen om de beste manager te worden. Ook staat er in dit boek wat een team nodig heeft en hoe een bedrijf het beste kan ontwikkelen. Er is ontzettend veel informatie te vinden in boeken en op het internet, het is dus heel erg leerzaam om een paar uur in de week hier tijd in te besteden, zo kun je je zelf allemaal ontwikkelen.

Voorbeelden van Blockchain en crypto boeken

Er zijn tegenwoordig meerdere boeken geschreven over blockchain en crypto. Onder deze boeken vallen informatieve boeken, boeken die je helpen met het ontwikkelen van blockchain development vaardigheden en zelfs management boeken! Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van deze boeken en een korte beschrijving over wat deze inhouden.

Mastering Blockchain: Unlocking the power of cryptocurrencies, smart contracts, and decentralized applications.

Het eerste boek gaat over blockchain development. O'Reilly is een bekende uitgever van boeken gericht op technologische ontwikkelingen, programmeren en al het andere op digitaal gebied. Bij het leren van blockchain development is dit boek een goede leermeester en zal het je goed op weg helpen met de basis elementen van deze techniek te begrijpen. Bovendien zal het je de nodige ondersteuning bieden en helpen met het creëren van je eerste smart contract. Kortom, dit boek zal je de nodige ondersteuning bieden om blockchain te begrijpen en toe te passen.

Gerelateerd nieuws:  Ontology koers verwachting 2023

Mastering blockchain:  Third Edition: A deep dive into distributed ledgers, consensus protocols, smart contracts, DApps, cryptocurrencies, Ethereum, and more

Met maar liefst 816 pagina's is dit boek meer dan dubbel zo dik als het vorige boek. In dit boek zal jij alles leren over blockchain en het ontwikkelen van smart contracts, maar ook alles leren over Ethereum, DApps en cryptocurrency's. Net zoals bij het eerste boek is er geen vereiste voorkennis nodig om dit te begrijpen. Al zou ik je wel aanraden om van tevoren je alvast in te lezen over programmeren in zijn algemeen. Mastering blockchain, zal je helpen met het begrijpen van blockchain en je helpen met het toepassen van nieuwe ontwikkelingen binnen deze techniek.

Grip

Om je te helpen met het verwezenlijken van je blockchain development dromen, zijn management boeken een vereiste. Deze boeken zullen je namelijk helpen om grip op je leertraject te krijgen en dus het maximale hier uit te halen. Het boek Grip van Rick Pastoor , helpt je hierbij! Met dit boek zal je leren hoe je beter je werk kunt organiseren en biedt het veel praktische tips die je kunt toepassen op je leven! Al met al , zal dit je helpen met plannen , managen en groei bevorderen in je persoonlijke ontwikkeling. Al met al een perfecte hulp dat je kunt gebruiken bij het doorstaan van dit lange traject!

Meer in deze categorie

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Extra geld verdienen: De top manieren voor mannen

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!