Wat is Dogecoin?

16 oktober 2021
|
638
Dogcoin

Wat is Dogecoin?

Er zijn tegenwoordig steeds meer verschillende soorten crypto munten op de markt. Eén van deze munten is de Dogecoin. Dogecoin is een munt die niet al te veel mensen kennen, echter is het wel een munt die steeds groter aan het groeien is. De waarde van de munt is dan ook sterk aan het stijgen, daarom zijn er veel mensen die zich af vragen wat een Dogecoin precies is.

Handel in crypto

Een parodie op de Bitcoin

Kort gezegd is Dogecoin gewoon een online munt. Echter zit er nog veel meer achter Dogecoin dan de meeste mensen zouden denken. Dit komt omdat het eigenlijk een parodie op de Bitcoin is. De Bitcoin is een crypto munt.

Een crypto munt is ook wel een verzamelnaam voor munten zoals de Bitcoin of Dogecoin. Deze munten zijn nu al een aantal jaren bezig met hun opmars. Dit komt omdat de munten steeds populairder worden.

Doordat de crypto munten steeds populairder zijn geworden, is de waarde van deze munten ook steeds verder omhooggegaan. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat mensen er mogelijkheden in zijn gaan zien. Hierdoor zijn ze erin gaan investeren. Dit heeft er vervolgens voor gezorgd dat de waarde nog verder omhoog is gegaan.

De Dogecoin is één van deze crypto munten. Het is een munt die eigenlijk begonnen is als een parodie op de bekende Bitcoin. Echter is de Dogecoin in één keer erg populair geworden. Dit komt omdat deze veel in het nieuws is geweest.

Dogcoin munt

Doge

Dogecoin is afgeleid van het populaire meme plaatje doge. Dit is een foto van een Shiba Inu hond. De naam van Doge is dan ook afgeleid van het Engelse dog. De foto van de Shiba Inu is dan ook de foto die je terug kunt vinden op de munt.

Memes zijn ook wel grappige plaatjes die op het internet te vinden zijn. Doge is één van de memes geworden van het internet. Dit is een meme geweest die erg populair is geworden. Er zijn dan ook veel mensen die deze kennen. Dit heeft ook meegeholpen aan het succes van de Dogecoin.

Eigenlijk is Dogecoin begonnen als een grapje. De munt is namelijk gemaakt door twee vrienden die als grapje een crypto munt wilden maken. Echter is de munt al snel ontdekt door de liefhebbers van Doge. Deze liefhebbers zijn snel de munt gaan kopen.

Doordat de munt veel gekocht werd door de liefhebbers, is deze al snel opgeblazen. De waarde van de munt schoot namelijk ineens omhoog. Tot op de dag van vandaag is de waarde nog steeds aan het stijgen.

Hoe gaat de koers van Dogcoin

De stijging van de Dogecoin

Dogecoin is net als alle andere crypto munten klein gestart. Omdat de munt is opgezet door twee mannen, is de munt erg klein gestart. Er waren dan eerst ook niet al te veel mensen die de munt kenden. Echter is dit al snel veranderd.

Dit komt omdat Dogecoin ontdekt werd door liefhebbers van de Doge. Deze zijn al snel gaan investeren in de munt en hebben andere liefhebbers er ook over ingelicht. Hierdoor is Dogecoin van klein al snel naar erg groot gegroeid. Dit is voor de munt een groot voordeel geweest.

Gerelateerd nieuws:  Wat bepaald de waarde van een cryptomunt?

Op een gegeven moment is er in de waarde van de munt een stijging van zo’n 400 procent geweest. Dit kwam omdat de munt ineens erg veel in het nieuws te zien was. Verder werd er veel gepraat over de munt. De totale munt heeft nu dan ook een erg hoge waarde.

Door de groei is Dogecoin nu op de zesde plek beland van de meest bekende crypto munt. Vooral voor de makers is dit een grote verrassing geweest. Dit komt omdat ze de munt eigenlijk niet serieus gemaakt hebben. Echter is het al snel goed ontvangen door de mensen.

Investeren in crypto

Waar komt het succes eigenlijk vandaan?

Dit is eigenlijk een vraag waar niemand echt een antwoord op heeft. Dit komt omdat Dogecoin eigenlijk ineens is opgedoken en direct populair is geworden.

Het is zo populair geworden dat er een hele dag is geweid aan Dogecoin. Deze dag is volledig opgezet om de waarde van Dogecoin te laten stijgen. Dit is ook goed gelukt. Er zijn namelijk veel mensen geweest op deze dag die de munt zijn gaan kopen.

Ook de CEO van Tesla, Elon Musk, heeft Dogecoin gezien. Hij heeft deze dan ook genoemd in één van zijn tweets. Hierin zegt hij dat Dogecoin de crypto munt is van het volk.

Crypto investeerde

Wat kun je met de Dogecoin?

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen wat je precies met Dogecoin kunt. Dit is gelukkig makkelijk uit te leggen. Dit komt omdat je met Dogecoin eigenlijk gewoon kunt betalen als met normaal geld. Het verschil is echter dat Dogecoin geen fysieke munt is. Het is namelijk een digitale munt.

Echter is het mogelijk om net als met de Bitcoin aankopen te doen met de Dogecoin. Dit komt omdat het een populaire crypto is. Hierdoor zijn er ook steeds meer bedrijven die de Dogecoin als betaling accepteren.

Koers in crypto

Het investeren in Dogecoin

Op het moment dat je wilt investeren in Dogecoin, is het wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Als eerste is het belangrijk om te weten dat je nooit verzekerd bent van een winst. Dit komt omdat het mogelijk is dat er een daling komt in de koers van Dogecoin. Dit is namelijk iets waar je nooit zeker van kunt zijn. Daar moet je wel rekening mee houden.

Echter is het ook mogelijk dat je veel geld kunt verdienen met het investeren in Dogecoin. Dit komt omdat de koers ook kan stijgen als je investeert in de munt. Het is een beetje wat je zelf prettig vindt om gebruik van te maken. Als je het niet prettig vindt om de kans te hebben dat je geld verliest aan een investering i de Dogecoin is het niet aan te raden om erin te investeren.

Lees artikel: Wat is Crypto

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!