Ga niet blind in crypto investeren

20 mei 2022
|
754
CryptoBenelux review

Sinds de banken praktisch geen rente meer geven en de verhouding van loon versus vaste lasten en aankopen steeds meer uit balans is, zoekt de gewone burger licht panisch naar betere mogelijkheden. Met de komst van de Bitcoin leek investeren opeens een stuk toegankelijker voor iedereen en zijn meer mensen ermee begonnen. Snel rijk worden, wie wil dat nu niet! Maar het is niet voor niets dat je op elke site gewaarschuwd wordt dat je mogelijk een stuk van je investering kunt verliezen. Hoewel veel artikelen er erg licht over doen willen we hier even duidelijk benadrukken waarom je niet zomaar blind in crypto moet gaan investeren. Gebeurtenissen zoals een Bitcoin halving kunnen de cryptomarkt beïnvloedden.

Crypto heeft nog geen vaste waarde

Hoewel de vaste betaalmunten zoals de euro en de dollar hun bestaan hebben bewezen is de gemiddelde cryptomunt veel volatieler. Dat wil zeggen dat ze opeens 50% omhoog of omlaag kunnen schieten in een hele korte periode. Stel je gaat 50% omlaag, dan kan het weer terugkeren naar je investeringsbedrag in tien dagen, maar ook in tien jaar, of misschien wel nooit. Het is een onzekere investering ongeacht wat andere mensen tegen je zeggen en je moet bereid zijn je investering te kunnen verliezen als je perse wilt proberen er geld mee te verdienen. In zekere zin is het gewoon gokken, alleen is de kans dat je al je geld kwijtraakt wel kleiner dan in het casino. Ben je bereid fouten te maken en te leren van die fouten ten koste van je eigen vermogen? Dan kun je leren investeren.

CryptoBenelux review

Veel mensen proberen via hun eigen sites de koop of verkoop van crypto en aandelen te beïnvloeden. Let daarom goed op met wat voor een soort site je te maken hebt, en ga zelfs dan er met open ogen in. Je hebt nieuws sites die ook de koersen laten zien, er zijn discussie forums, en er zijn sites waar je zelf kunt investeren. Het helpt bij nieuwssites om bijvoorbeeld een CryptoBenelux review te lezen. Met zo’n CryptoBenelux review weet je relatief snel en secuur of de informatie die wordt doorgespeeld een beetje betrouwbaar is. Hetzelfde kun je doen voor mensen hun ervaringen met discussie forums. Zo is er Stocktwits, een platform dat tweets over stocks bij elkaar legt. Hier zitten veel mensen op die in paniek of doelbewust dingen posten waardoor jouw mening beïnvloed zou kunnen worden. Dat is erg gevaarlijk als het om geld gaat.

Alternatieven

Als je dan toch in crypto wilt investeren, zet je geld dan op zijn minst niet in op nieuwe cryptomunten. Dit is extra gevaarlijk helaas, want er zijn veel oplichters actief. Hetzelfde geldt voor NFT’s, hier kun je ook (voorlopig) nog beter van wegblijven. Wil je per se een cryptomunt in je portfolio, doe dan hetzelfde als met aandelen. Doe je onderzoek naar een bedrijf of munt die voor jou oprecht een goed concept heeft. Als je gelooft in een bedrijf of munt dan is het geen slechte investering, maar onderbouw je mening wel met duidelijke argumenten naar jezelf toe.

Gerelateerd nieuws:  Wat bepaald de waarde van een cryptomunt?

Meer in deze categorie

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|

ICON koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!