Welke partijen bezitten veel Bitcoin?

20 oktober 2021
|
728
Bitcoin

Welke partijen bezitten veel Bitcoin?

In de wereld zijn verschillende partijen te vinden die bijzonder veel geld hebben geïnvesteerd in crypto wat je niet helemaal zou verwachten. Hierbij moet je denken aan grote partijen waarvan je het eigenlijk niet zal verwachten dat deze geld zouden investeren in de crypto.

Banken

Eén van de grootste investeerders in de crypto zijn misschien wel de banken. Dit zijn namelijk grote spelers in de financiële wereld. Omdat er veel potentie zit in crypto, zijn er veel banken geweest die ook geïnvesteerd hebben in verschillende vormen van crypto.

In de crypto markt gaat rond de 2.000 miljard euro om. De banken hebben hierbij een groot deel geïnvesteerd in crypto. Zo zijn er in totaal 55 banken over de hele wereld die geld geïnvesteerd hebben in crypto. Grote banken over de hele wereld hebben veel geld geïnvesteerd in crypto munten. Zo is er ruim 2,5 miljard euro geïnvesteerd door banken in crypto.

Over de hele wereld zijn er verschillende banken geweest die dit soort investeringen hebben gedaan. Zo is in Nederland ING een grote bank die ook een grote investering in de crypto heeft gedaan. Het is nog onbekend om welk bedrag dit precies gaat. Echter is wel bekend dat ING geïnvesteerd heeft in een bedrijf genaamd HQLAx.

HQLAx is een bedrijf dat een platform aan het bouwen is om effecten uit te lenen door middel van blockchain techniek. Op die manier is het mogelijk om anoniem en zonder interventie van anderen effecten uit te lenen. Dit heeft veel potentie in de toekomst. Hierdoor heeft ING ook een investering gedaan in dit bedrijf.

Overheden

Er zijn ook verschillende overheden die de crypto niet over hebben geslagen. Crypto is normaal niet iets wat streelt met een overheid. Dit komt omdat een overheid eigenlijk gewoon een instantie is die alles controleert wat er gebeurt in een land. Hierom is het ook niet erg normaal voor een overheid om in crypto te investeren.

Overheden doen eerder het tegenovergestelde van investeren in crypto. Dit komt omdat ze het soms zelfs verbieden. Een goed voorbeeld hiervan is China. China heeft de Bitcoin verboden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de koers van de Bitcoin sterk is gedaald. Hierdoor zijn veel mensen geld verloren dat ze hadden geïnvesteerd in de crypto.

Een overheid heeft over het algemeen een slechte relatie met crypto. Dit komt omdat crypto een manier is om anoniem met elkaar te communiceren en transacties uit te voeren. Normaliter zijn dit dingen die overheden in de gaten kunnen houden. Vooral bij dictaturen zoals China is er veel sprake van het in de gaten houden van de mensen. Hierdoor is crypto niet erg geliefd bij overheden.

Echter zijn er ook een aantal moderne overheden die er voor gekozen hebben om zelf te investeren in crypto. Deze overheden proberen de crypto onder controle te krijgen. Door dit te doen is het namelijk mogelijk om alles weer te kunnen controleren zoals dit voorheen ook kan. Echter is dit tot nu toe nog niet mogelijk geweest.

Gerelateerd nieuws:  NULS koers verwachting 2023

Grote bedrijven crypto

Beursgenoteerde bedrijven

Er zijn ook een aantal beursgenoteerde bedrijven die een investering in crypto hebben gedaan. Hierbij moet je denken aan een aantal grote bedrijven waarvan je zelf een aandeel kunt kopen. Dit is dan ook de definitie van beursgenoteerd. Het is mogelijk om in aandelen van deze bedrijven te investeren.

In Nederland zijn er een aantal grote bedrijven te vinden die ook in crypto hebben geïnvesteerd. Zoals eerder genoemd is ING één van de beursgenoteerde bedrijven die een hoog bedrag heeft geïnvesteerd in de crypto.

Echter zijn er ook nog een aantal andere grote beursgenoteerde bedrijven die in de crypto geïnvesteerd hebben. Een goed voorbeeld van zo’n bedrijf is KPN. KPN is het bedrijf dat in Nederland veel internet aan levert. Echter heeft KPN ook geïnvesteerd in een crypto bedrijf. Zo hebben ze geïnvesteerd in een Belgisch crypto bedrijf dat bezig was met het ontwikkelen van de blockchain.

Er zijn nog een aantal verschillende grote bedrijven die ervoor hebben gekozen om in de crypto te investeren. Op die manier proberen ze het namelijk mogelijk te maken om meer controle te krijgen over betalingen en proberen ze kosten te besparen of meer tijd over te hebben.

Waarom bezitten deze partijen veel crypto

Waarom bezitten deze partijen veel crypto?

Het is soms een beetje onduidelijk waarom deze grote partijen zo veel crypto bezitten en hierin investeren. Dit komt omdat het niet voor elke partij even logisch is dat ze hier geld naar toe doen. Zo is het voor partijen zoals een overheid alleen maar een nadeel dat de crypto bestaat.

Voor een bank is crypto een nieuwe mogelijkheid in de financiële wereld. Ondanks dat banken zelf de grote partijen zijn die al het geld van de mensen in beheer hebben, is het voor banken ook belangrijk om te investeren in nieuwe mogelijkheden in de financiële wereld. Op die manier is het voor een bank mogelijk om bij de tijd te blijven en mee te veranderen als dit nodig is.

Voor overheden is het een stuk minder logisch waarom ze veel crypto bezitten. Echter is dit redelijk makkelijk uit te leggen. Overheden proberen zelf namelijk weer de controle over te nemen. Door te investeren in crypto proberen ze meer dingen voor elkaar te krijgen met bedrijven die crypto ontwikkelen. Op die manier is het voor een overheid namelijk mogelijk om alles weer te kunnen controleren. Dit is namelijk de beste optie om grip te krijgen op situatie op die manier van China na.

Voor beursgenoteerde bedrijven is het logisch dat ze investeren in crypto. Dit komt omdat dit een nieuwe techniek is. Voor grote bedrijven zijn nieuwe technieken vaak een manier om geld te besparen of nieuwe dingen aan te bieden.

Door te investeren in de crypto, is het hierdoor voor deze bedrijven mogelijk om zelf nieuwe dingen te ontwikkelen voor hun bedrijf. Een investering zorgt namelijk voor een mogelijke optimalisatie van verschillende dingen die van pas komen als bedrijf. Hierdoor zijn er ook veel beursgenoteerde bedrijven die de kant van de crypto op gaan.

Lees artikel: Wat is Ethereum?

Gerelateerd nieuws:  ICON koers verwachting 2023

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!