Wat is Ethereum?

20 oktober 2021
|
733
Snelle en goedkope betalingen

Wat is Ethereum?

Tegenwoordig verschijnen er steeds meer crypto currency. Ethereum is één van de crypto currency die erg populair is geworden. Dit komt omdat Ethereum met een revolutionaire techniek is gekomen als het gaat om crypto currency. Echter zijn er nog veel mensen die zich af vragen wat Ethereum nou precies is.

Crypto traiding

Wat is crypto currency?

Om te weten wat Ethereum precies is, is het belangrijk om eerst te weten wat crypto currency precies is. Voor veel mensen is dit namelijk ook nog een beetje onduidelijk. Crypto currency kan een lastig en gecompliceerd onderwerp om het over te hebben.

Kort samengevat is crypto currency eigenlijk gewoon een soort online valuta. Echter zijn er nog een aantal verschillende andere dingen die een crypto currency ook een crypto currency maakt. Dit komt omdat een crypto currency gebruik maakt van de blockchain.

Voordat de blockchain uitgelegd wordt, is het belangrijk om te weten dat een crypto currency gedecentraliseerd is. Dit houdt in dat er geen derde partij te kijken komt bij transacties. Bij normale valuta zit er altijd een derde partij tussen. Hierbij gaat het vaak om een partij zoals een bank. De bank is namelijk degene die al het geld in het beheer heeft.

Als je gebruik maakt van crypto currency, is er niemand anders die gebruik kan maken van je geld. Dit komt omdat je alles zelf hebt en ook zelf bij houdt. Je hebt je eigen portemonnee die je zelf bij houdt. Hierdoor beheer je alle transacties ook zelf.

Crypto Bitvavo

De blockchain

Op het moment dat je een transactie doet met een crypto currency, zal dit altijd via de blockchain gaan. De blockchain is een decentrale manier om de transacties te regelen. Dit komt omdat het via verschillende IP-adressen gaat om versleuteld te worden. Hierdoor wordt het ook crypto genoemd. Dit is door het versleutelen van de transactie van de blockchain.

De blockchain is eigenlijk een manier om transacties en data op te slaan zonder dat iemand die er niks mee te maken heeft er bij kan. Zo is het voor grote instanties niet mogelijk om controle te hebben over je geld. Dit is natuurlijk erg belangrijk om voor te zorgen.

Alle transacties die gedaan worden, zijn echter wel openbaar vastgelegd. Echter is het hierbij niet duidelijk van welke gebruiker dit komt en waar het heen gaat. Hierdoor hou je alsnog de privacy die je hebt als het gaat om transacties. Zo kun je ook niet in de gaten gehouden worden door grote instanties.

Ethereum

Ethereum

Nu komen we op de vraag wat is Ethereum. Kort samengevat is Ethereum een crypto currency die door middel van een blockchain zijn diensten aan biedt. Ethereum is eigenlijk een netwerk die het mogelijk maakt om berichten en transacties te versturen naar een ander zonder dat iemand kan zien wat dit is.

Ethereum is eigenlijk een soort blockchain. Het voordeel van Ethereum is dat het een mogelijkheid is voor andere crypto munten om hun diensten hier aan te bieden. Het is namelijk een netwerk om voor andere crypto currency ook een netwerk op te bouwen.

Gerelateerd nieuws:  Wat is het verschil tussen aandelen en cryptomunten?

Het is voor iedereen mogelijk om verschillende toepassingen te ontwikkelen die gebruik maken van Ethereum. Dit komt omdat Ethereum een platform is om voor anderen om ook dingen te maken. De toepassingen die op Ethereum gemaakt worden, zijn ook altijd gedecentraliseerd. Dit komt omdat deze niet door een centrale instantie beheerd worden.

De toepassingen op Ethereum worden ook wel dApps genoemd. Dit staat voor decentralised apps. Als je een bericht stuurt via een dApp, gaat dat via de computers die aangesloten staan op het Ethereum netwerk. Hierbij levert elke computer die aan is gesloten een deel van de denkkracht die nodig is.

Ethereum is ook een crypto currency. Dit komt omdat het netwerk oorspronkelijk hiervoor in is gericht. De crypto currency die op de Ethereum staat wordt ook wel de Ether genoemd. Dit is één van de grootste crypto currency die er is. Deze munt staat ook wel bekend als de Ethereum.

Waarom is Ethereum opgericht

Waarom is Ethereum opgericht?

Ethereum is opgericht om voor minder ervaren crypto fanaten om ook hun eigen toepassingen te ontwikkelen. Zo is het mogelijk om op de blockchain van Ethereum je eigen crypto currency te laten lopen. Voor onervaren crypto fanaten is het op die manier mogelijk om dingen te ontwikkelen die ze anders niet zouden kunnen ontwikkelen.

Verder is het ook mogelijk om verschillende toepassingen te ontwikkelen op Ethereum. Hierbij moet je denken aan toepassingen zoals mogelijkheden om gedecentraliseerd berichten te sturen. Zo is het niet mogelijk om te volgen wat er precies in de berichten gezegd wordt. De blockchain maakt het namelijk mogelijk om de berichten te versleutelen.

Hoeveel Ethereum is er?

Hoeveel Ethereum is er?

Als je het hebt over de crypto munt Ethereum, is er een vaste hoeveelheid beschikbaar van deze munt. Ethereum is één van de grootste crypto munten ter wereld. Er is dan ook veel Ether beschikbaar om te kopen. Hierbij moet je denken aan 98 miljoen Ether.

De Bitcoin is tegenwoordig de crypto currency met de meeste waarde. Hier zijn echter ook minder munten van te vinden. Omdat er zo veel Ether munten zijn, is de waarde hiervan ook een stuk minder hoog dan van de Bitcoin. Echter is het wel een hoge waarde voor een crypto munt.

Tot op de dag van vandaag is de Ether nog steeds aan het stijgen in waarde. De koers gaat dan ook langzaam maar zeker omhoog. Dit zorgt ervoor dat de Ether steeds meer waard wordt. Omdat er zo veel munten zijn, kan de Ether een goede keuze zijn om in te investeren. Dit komt omdat de Ether tot op de dag van vandaag nog veel potentie heeft.

Verder is het ook mogelijk om je eigen toepassingen te ontwikkelen op de Ethereum. Dit zorgt ervoor dat je zelf ook aan de slag kan gaan met de blockchain. Op die manier is het mogelijk om interessante nieuwe dingen te ontwikkelen. Dit is natuurlijk erg leuk om te doen.

Meer in deze categorie

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|

ICON koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!