Wat is crypto?

Wat is crypto?

Een andere term voor cryptocurrency is versleuteld geld en betekent cryptographic currency. Door de jaren heen heeft het “betaalmiddel” verschillende evoluties meegemaakt. De meest bekende betaalmiddel voor ons is de Euro en de Dollar, maar al een poosje ontwikkeld zich een nieuwe munteenheid die ervoor moet zorgen dat de nadelen die traditioneel geld met zich meebrengen tot het verleden moet gaan behoren. In dit kader kunnen we cryptocurrency dan ook categoriseren als internetgeld.
crypto staken
ontology koers

Wat is de blockchain?

De blockchain wordt regelmatig de grootste uitvinding sinds het internet genoemd, maar wat is het nu eigenlijk? Het is een nieuwe soort database waar transacties in opgeslagen worden. Dit kunnen allerlei soorten transacties zijn, bijvoorbeeld het betalen voor goederen of het uitwisselen van informatie. In het ene geval gaat het om een betaling met een digitale munt, in het andere geval gaat het om het uitwisselen van belangrijke informatie tussen twee partijen, bijvoorbeeld contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen.
Meer over de blockchain?

Populaire cryptomunten

Waarom investeren mensen in crypto?

De meeste mensen lopen nog steeds met het idee dat de tijd om te investeren in crypto al lang voorbij is en dat het piek al bereikt is. Maar niets is minder waar omdat de huidige ontwikkelingen laat zien dat de cryptocurrency alleen maar in populariteit stijgt. Dit is de voornaamste reden waarom voornamelijk jonge mensen ervoor kiezen om hierin te investeren. De cryptocurrency, die belichaamd wordt door de blockchain technologie, heeft veel potentie. Het enige waarop je moet toezien is dat je op een juiste en correcte manier je investering doet.
Meer over investeren in crypto
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!