Wat zijn de drie populairste crypto munten?

20 oktober 2021
|
645
Wat zijn de drie populairste cryptomunten

 

Wat zijn de drie populairste crypto munten?

De meeste mensen hebben tegenwoordig wel eens gehoord van crypto munten. Crypto munten zijn volgens namelijk de toekomst van de valuta van de wereld. Crypto munten hebben dan ook al veel aandacht gekregen in het nieuws. Voor veel mensen wordt het steeds aantrekkelijker om in crypto munten te investeren. Op het moment dat je dit wilt doen, is het wel belangrijk om te weten welke crypto munten nou het populairst zijn.

Wat zijn crypto munten

Wat zijn crypto munten?

Om goed uit te leggen welke crypto munten het populairst zijn, is het als eerste belangrijk om te weten wat crypto munten precies zijn. Dit kan namelijk lastig zijn om te weten. De definitie van een crypto munt is eigenlijk een gedecentraliseerde online valuta die transacties door middel van de blockchain hanteert. Dit zullen echter waarschijnlijk een aantal woorden zijn die je niet begrijpt.

Een valuta is eigenlijk gewoon geld. Echter zijn er veel verschillende soorten geld. Zo hebben wij in Europa de euro. In Amerika hebben ze bijvoorbeeld de dollar. Op die manier zijn er veel verschillende valuta op de wereld. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een online valuta te hebben. Dit is dan gewoon online geld.

Nu kom je op de term de blockchain. Dit is een redelijk lastige term. Dit komt omdat het een technische term is die niet iedereen begrijpt. Echter is dit redelijk makkelijk uit te leggen. De blockchain is namelijk eigenlijk gewoon alle computers die meedoen aan een crypto munt.

De blockchain werkt door middel van een versleuteling. Dit houdt in dat je transactie versleuteld wordt door gebruikers van de blockchain. De mensen die de versleuteling regelen, worden ook wel miners genoemd. Dit komt omdat de mensen die versleutelen hier een kleine vergoeding voor krijgen.

Door de transactie te versleutelen, is het mogelijk om anoniem en zonder gecontroleerd te worden de transactie over te maken. Hierdoor kun je niet gecontroleerd worden door een instantie. Met normale valuta heb je hier eigenlijk constant mee te maken. Dit komt omdat dit allemaal in het beheer is van de bank.

Op het moment dat je een transactie doet door middel van de bank, is er altijd een derde partij in het spel. Dit is namelijk de bank. Deze regelt de transactie en zorgt ervoor dat alles in orde komt. Echter heeft deze instantie wel controle over je geld.

Bij crypto munten heb je dit niet. Dit komt omdat je je eigen online portemonnee hebt die alleen jij kan gebruiken. Hierdoor kunnen anderen niet zien hoeveel geld je op je portemonnee hebt staan. Verder gebeuren de transacties zonder derde instantie er tussendoor. Er is dan ook niemand die de transactie kan zien. Ook voor de miners is het niet mogelijk om dit te zien. Doordat er geen derde instantie te vinden is bij crypto munten, wordt dit ook wel een gedecentraliseerde valuta genoemd.

Bitcoin

De Bitcoin

De Bitcoin is verreweg de grootste crypto munt ter wereld. Dit komt omdat dit de munt is die het meeste waard is. Verder is het ook de eerste munt die verschenen is. Hierdoor blijft de Bitcoin populariteit winnen en wordt deze steeds groter. Dit zorgt er vervolgens voor dat de Bitcoin verder groeit en ook meer waard gaat worden.

Gerelateerd nieuws:  Waar kopen de meeste mensen crypto?

Bitcoin komt soms ook wel eens voor als een afkorting. Hierbij heb je te maken met de afkorting BTC. Vooral als je kijkt naar de beurs van de Bitcoin zul je deze afkorting veel tegenkomen. Bij de beurs is het mogelijk om bij te houden wat de waarde is van een bitcoin.

De eerste blockchain is ontwikkeld door de makers van de Bitcoin. Het idee voor de blockchain is voor het eerste gezien in 1998. Het heeft echter nog een hele tijd geduurd voordat deze volop ontwikkeld is. Dit heeft namelijk tot 2009 geduurd. Hierbij werd direct de Bitcoin geïmplementeerd.

Sindsdien is de Bitcoin langzaam maar zeker groter geworden. In de tijd tussen 2009 en 2016 zijn de transacties met de Bitcoin rond de 100 miljoen geworden. In 2021 zijn deze transacties allemaal al opgelopen tot en met 645 miljoen. Echter is de Bitcoin nog steeds verder aan het groeien.

Ethereum

Ethereum is de op één na grootste crypto munt die er is. Echter is er een redelijk groot misverstand over Ethereum. Dit komt omdat Ethereum de blockchain is waar gebruik van gemaakt wordt. De officiële crypto munt van Ethereum wordt ook wel de Ether genoemd.

Het speciale aan Ethereum is dat het een crypto munt is met een open source platform. Dit houdt in dat het voor andere ook mogelijk is om applicaties te maken en te plaatsen op Ethereum. De Ether is dan ook niet de enige crypto munt die te vinden is op Ethereum. Echter is de Ether wel de op één na grootste crypto munt van de wereld.

Door Ethereum is het niet alleen mogelijk om transacties te doen, maar omdat het een open source platform is, is het ook mogelijk om applicaties te maken waar je mee kan berichten. Op die manier is het mogelijk om zonder dat er een derde partij controle over heeft berichten te sturen. Zo kunnen deze ook alleen maar anoniem verstuurd worden.

Dogcoin

Dogecoin

De op twee na grootste crypto munt van de wereld is de Dogecoin. De Dogecoin is eigenlijk een crypto munt die een grapje was door twee vrienden. Dit komt omdat de Dogecoin een crypto munt is die gemaakt is door de Doge te gebruiken. Dit is op internet een hele grote meme geweest.

De Dogecoin is vooral zo groot geworden doordat deze veel aandacht heeft gekregen in de media. Zo is de Dogecoin herkend door mensen die Doge kenden. Hierdoor is de Dogecoin een beetje opgeblazen. Sindsdien is de munt steeds groter geworden. Ook bekende mensen zoals Elon Musk hebben wat gezegd over de Dogecoin. Dit was vooral dat de Dogecoin een crypto munt is voor de mensen. Het is namelijk leuk om te investeren in een meme die je kent.

Meer in deze categorie

Wat kan de Bitcoin halving betekenen voor de koerswaarde?

|

Neo koers verwachting

|

Ontology koers verwachting 2023

|
,

Nadert Bitcoin de bodem?

|
,
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!