Waar kopen de meeste mensen crypto?

20 oktober 2021
|
740
Waar kun je crypto kopen

 

Waar kun je cryptocurrency kopen?

Je kunt op verschillende manieren cryptocurrency kopen. Je kunt de munten aanschaffen via een onlinedienst, via een exchange om ze vervolgens zelf in een offline wallet te bewaren, of via een geavanceerde exchange. Welke manier het meest geschikt is voor jou, hangt af van jouw ervaring met het kopen en verhandelen van crypto munten. Het gebruiken van een onlinedienst is een goede manier om als beginner te starten met het handelen in crypto.

Er zijn een aantal betrouwbare en veilige Nederlandse sites waar je terecht kunt voor het kopen van cryptovaluta: bitvavo, litebit, bitcoin meester, coinmerce, bitpanda, cryptopay, anycoin direct, binance en coinbase. Het grootste voordeel van het kopen van crypto munten via een onlinedienst is uiteraard het gebruiksgemak. Ook als je weinig afweet van cryptovaluta en blockchain kun je met deze partijen in zee gaan.

Wat zijn de populairste brokers

Wat zijn de meest populaire brokers?

Die onlinediensten waar we het over hadden worden ook wel brokers genoemd. Zij faciliteren het online handelen in crypto munten. De websites die we eerder noemden zijn dan ook meteen de meest populaire online brokers op het gebied van cryptocurrency. De top vier op dit moment is als volgt: Bitvavo op de eerste plaats, Satos op de tweede plek, LiteBit op de derde plek en Coinmerce op de vierde plaats. Brokers zijn in principe makelaars voor crypto munten. Ze bemiddelen in de verkoop of aankoop van cryptocurrency, of zelfs bij het uitlenen ervan. Ze treden dus op als adviseur, bemiddelaar of dienstverlener.

Er bestaan ook nog verschillende soorten brokers. De meesten die in Nederland actief zijn, hebben in feite een online wisselkantoor met een handelsplatform. Bitvavo is hierop een uitzondering, deze broker opereert namelijk als een volwaardige handelsbeurs en is daarom ook goedkoper voor gebruikers. Andere dienstverleners vragen vaak een hogere heffing omdat ze de munten doorverkopen via hun platform. Over het algemeen betekent dit dus dat de broker zelf de enige is die crypto munten verkoopt via het platform. Het gaat niet om een ruilbeurs met een orderboek van verschillende handelaars en verkopers.

Hoe gaat de koers van Dogcoin

Coinbase

Coinbase is de grootste online broker ter wereld met zo’n 11 miljoen gebruikers wereldwijd. Om geld over te maken naar de onlinedienst kun je gewoon jouw bank gebruiken, maar je kunt ook een creditcard koppelen aan je account om zo direct crypto munten te kunnen kopen, zonder dat je eerst geld hoeft over te maken. Coinbase is ook beschikbaar in het Nederlands, in tegenstelling tot andere onlinediensten in de cryptocurrency. Coinbase maakt het kopen en verkopen van crypto munten wat eenvoudiger en is dus ook geschikt voor beginnende handelaren. Ze bieden ook de mogelijkheid om op ieder moment van iedere dag de koersen te volgen van de verschillende crypto munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

Je kunt op Coinbase eenvoudig een account aan te maken in een paar stappen. Je vult je persoonlijke gegevens in, krijgt een mail ter bevestiging en activatie van je account en dan kun je inloggen. Voordat je begint met handelen moet de account wel geverifieerd worden. Dit kun je doen met een geldige ID of een geldig rijbewijs. Hierna kun je een betaalmethode toe gaan voegen, bijvoorbeeld geld overmaken uit je bank of het koppelen van een creditcard. Dan kun je beginnen met het handelen in crypto munten. Hiervoor heb je een online wallet nodig, indien je deze geen hebt kun je via Coinbase gebruik maken van een wallet waar je jouw cryptocurrency in kunt bewaren. Het kopen en verkopen van crypto munten via Coinbase is erg simpel, bijna net zoals het kopen en verkopen via Marktplaats.

Gerelateerd nieuws:  Makkelijk handelen in cryptocurrency

Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse onlinedienst waar je crypto munten kunt kopen en verkopen. Hun missie is om dit zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Vanaf 2019 is Bitvavo de grootste online broker van Nederland. Het aanmaken van een account bij Bitvavo is nog eenvoudiger dan bij Coinbase. Je vult slechts een aantal noodzakelijke persoonlijke gegevens en vervolgens kun je jouw account activeren via de bevestigingsmail en kun je meteen aan de slag. Het is wel mogelijk om extra beveiligingsopties in te stellen op de pagina van jouw account en de instellingen.

Er wordt bij Bitvavo alleen naar een identiteitsbewijs gevraagd als het gaat om bedragen van boven de 2500 euro. Je kunt deze verificatie niet uitvoeren met het uploaden van een rijbewijs, alleen een ID kaart of een paspoort. Dit is een wettelijke verplichting om witwaspraktijken te voorkomen en is dit bij iedere onlinedienst hetzelfde. Met Bitvavo kun je meer dan 50 verschillende crypto munten aanschaffen en verkopen, bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Om munten te kunnen kopen moet je natuurlijk eerst geld storten. Bitvavo hanteert een minimumbedrag van 1 euro en een maximaal bedrag van 10.000 euro. Dit kun je ook eenvoudig mobiel doen door je telefoon te koppelen aan je account. Als je het geld hebt toegevoegd kun je de euro’s in je account omzetten naar de gewenste crypto valuta.

Binance koers

Litebit

LiteBit is ook een Nederlandse dienst waar je crypto munten kunt kopen en verkopen. Je kunt betalen via Ideal en Bancontact, dus je kunt eenvoudig geld toevoegen en verschillende soorten crypto munten aanschaffen. Dit maakt LiteBit erg geschikt voor handelaren uit Nederland of België. De broker staat vooral bekend om zijn grote aanbod aan cryptovaluta. De meeste diensten bieden maar een beperkt aantal munten aan, waardoor je genoodzaakt bent om minder bekende munten ergens anders aan te kopen.

Een ander fijn voordeel van LiteBit is het feit dat je bij het aankopen van munten meteen een eigen wallet adres kan opgeven. De gekochte coins worden dan meteen geleverd op het publieke adres dat aan jouw eigen offline wallet is gekoppeld. LiteBit probeert ook zoveel mogelijk te zorgen dat het platform gebruiksvriendelijk is voor onervaren handelaren. Je kunt een portfolio bijhouden bij de dienst. Dit is best een eenvoudige module, maar het kan wel interessant zijn om dingen in bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld goed monitoren hoeveel winst of verlies je maakt per crypto munt met jouw investeringen en verkopen.

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!