Voordelen van investeren in crypto

16 oktober 2021
|
532
Bitcoin

Voordelen investeren in crypto

Een andere term voor cryptocurrency is versleuteld geld en betekent cryptographic currency. Door de jaren heen heeft het “betaalmiddel” verschillende evoluties meegemaakt. De meest bekende betaalmiddel voor ons is de Euro en de Dollar, maar al een poosje ontwikkeld zich een nieuwe munteenheid die ervoor moet zorgen dat de nadelen die traditioneel geld met zich meebrengen tot het verleden moet gaan behoren. In dit kader kunnen we cryptocurrency dan ook categoriseren als internetgeld. Zonder meer kan de Bitcoin gerekend worden tot de cryptocoin die het meest bekendst is. Bij de meeste mensen staat de Bitcoin bekend als de internetmunt waarmee je kunt betalen zonder dat je identiteit achterhaald kan worden. Daarnaast is het ook bij menigeen bekend als de munt die online criminelen inzetten om hun dubieuze praktijken te kunnen uitvoeren. In beide gevallen is er een kern van waarheid. Om een uiteenzettingen te geven hoe de cryptocurrency precies in elkaar zit, is het een vereiste om kennis te hebben over de materie die schuilt achter de Bitcoin. Het innovatief karakter van de Bitcoin bijvoorbeeld, is dat het om een munt gaat met een decentrale dimensie. Dit houdt in dat er geen centrale instelling is die belast is met het beheren en uitgeven van de Bitcoin. Dit is anders wanneer we kijken naar traditioneel geld zoals we die nu kennen. Hier is er altijd sprake van zogenoemde “trusted parties” zoals banken, die de rol van een intermediair vervullen in het geheel. Denk hierbij aan het overmaken van geld naar iemand anders.

Bij Cryptocurrency is er geen sprake van een intermediair en ben je daardoor in staat om je geld rechtstreeks naar een ander persoon over te maken. Het grootste voordeel dat je hiermee krijgt is dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor het overmaken. Dit maakt dat de overmaking veel goedkoper en sneller geschiedt. Met de cryptocurrency mechanisme zijn er ook andere barrières weggenomen die het overmaken van traditioneel geld kent. Zo maakt het niet uit waar van de wereld iemand zich bevindt om een overmaking van cryptocurrency te kunnen ontvangen. Vooral voor de mensen die wat meer slagvaardigheid willen in hun transacties, komt de cryptocurrency goed van te pas. Een ander invalshoek waarom de cryptocurrency meer vat op de grond heeft, heeft te maken met een stukje veiligheid en waarborg. Dat is in essentie wat de meeste mensen naar uitkijken. Immers, niemand wil zijn geld beleggen in een systeem waarbij het risico torenhoog is. Gelukkig is dat anders bij de Bitcoin. De Bitcoin is namelijk een volledig fraude-proof cryptomunt. Dat wil zeggen dat je je helemaal niet druk hoeft te maken over fraude gerelateerde issues. Maar de Bitcoin is een van de cryptomunten. Zo zijn er andere internet munten die ook ervoor zorgen dat transacties op een veilige en snelle manier afgehandeld kunnen worden. De Blockchain speelt binnen het crypto gebeuren een heel belangrijk en cruciale rol. Die rol heeft veelal te maken met het structureren van de transacties. In de volgende alinea meer over de Blockchain.

Gerelateerd nieuws:  Bitcoin afgelopen jaren en voorspelling 2023

Blockchain

De rol van de Blockchain

Zoals eerder aangegeven speelt de blockchain een heel belangrijke rol in het hele crypto gebeuren. Belangrijker nog om te weten is dat de Bitcoin tezamen met andere internetmunteenheden volgens een bepaalde techniek werkt, die loopt volgens de blockchain. De blockchain dient als een soort database waarin alle uitgevoerde transacties worden vastgelegd. Dit heeft veel weg van een digitale grootboek, maar een die niet op een een plek staat. Verder wordt deze database aan de lopende band bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het altijd beschikt over recente informatie. De basis van deze database is fraude-proof omdat er niet maar een bestaat. Er bestaan namelijk miljoenen database die allemaal dezelfde gegevens hebben opgeslagen. Dit gegeven maakt het voor hackers enorm moeilijk om te kunnen manipuleren. Een hacker die bijvoorbeeld een transactie in een database probeert te wijzigen heeft in principe bitter weinig tot niets gedaan. Omdat de andere miljoenen kopieën blockchain-database elkaar voortdurend synchroniseren wordt “de hack” binnen de kortste keren gedetecteerd. De meerderheid van de blockchain-database kan de wijziging van de “hack” afwijzen, omdat deze niet overeenkomt met de rest van de blockchain database. Om een succesvolle hack uit te voeren zouden cybercriminelen alle miljoenen blockchain moeten hacken en dat is praktisch een onmogelijke zaak. Dit vormt de basis van een beveiligde omgeving waarin de cryptomunten in omloop worden gebracht. Deze basis betreft onder andere een combinatie van wiskundige cryptografische versleutelingen. Fraude is in zo een platform verworden tot een onmogelijke zaak.

Gezien de vooruitzichten bestaat de kans wel degelijk dat de blockchain een significante bijdrage zal kunnen leveren in de toekomst. Zo kan de niet centrale blockchain mechanisme een uitstekende alternatief zijn voor processen waar er nu nog “trusted parties” voor nodig is. In het rijtje kun je denken aan vertrouwde partijen die er nu nodig zijn zoals een notaris om verschillende soorten contracten te kunnen afsluiten. Gesteld mag worden dat de waarde van de cryptocurrency een wezenlijke invloed heeft op de geldstroom. Vooral banken kijken met argusogen naar dit geheel, omdat het in feite betekent dat ze op den duur overbodig zullen zijn. Maar de hamvraag die bij menigeen zal opkomen is zonder meer wat de waarde is van een Bitcoin. Om een antwoord hierop te formuleren is het goed om te weten dat het vertrouwen van mensen in papier geld, de waarde bepaald. Aan de andere kant is het zeker goed om in de gaten te houden dat het vertrouwen in de bitcoin de laatste jaren met rasse schreden omhoog gegaan is. Deze ontwikkelingen hebben allemaal ervoor gezorgd dat de waarde van de Bitcoin alleen maar is gestegen. Steeds meer landen accepteren de bitcoin als wettig betaalmiddel. Alles wijst erop dat de cryptocurrency in de toekomst een belangrijke rol zal spelen. Zit jij al een hele tijd met het idee om je transacties te doen in Bitcoins? Dan is het je zeker aangeraden om je traditioneel geld om te ruilen voor Bitcoin. In Nederland kun je terecht bij onder andere Bitonic, BTCDirect of LiteBit.

Gerelateerd nieuws:  Wat bepaald de waarde van een cryptomunt?

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!