Wat is de toekomst van crypto?

16 oktober 2021
|
622
Waarde bepalen

Wat is de toekomst van Crypto?

Cryptovaluta heeft een enorme greep gekregen op de wereld in de afgelopen jaren en het wordt alsmaar populairder. Zo populair dat Nederlanders in de afgelopen jaren massaal zijn gaan handelen in de cryptovaluta. Onder andere de coronacrisis heeft gezorgd voor een flinke piek in de waarde van munten zoals Bitcoin en andere altcoins.

Veel mensen denken dat cryptocurrency het betaalmiddel van de toekomst is. Maar niet iedereen is het daar mee eens, voor sommigen zijn de crypto munten nog een wat te vaag begrip om als vast betaalmiddel te dienen. Wat zijn nu eigenlijk realistische verwachtingen voor de toekomst van crypto?

Investeren in crypto

De koers van de cryptocurrency

Cryptocurrency bestaat al zeker tien jaar, maar is in de laatste paar jaar veel populairder geworden. Dat komt ook, doordat de koers van de meeste crypto munten vanaf 2020 nogal zijn veranderd, in positieve zin dan. Door de dreigende economische crisis en de lage rente op een spaarrekening gingen mensen steeds meer op zoek gingen naar andere manieren om hun geld te investeren. Ook kregen grotere bedrijven in de afgelopen jaren meer vertrouwen in cryptovaluta.

Hierdoor steeg de waarde van de munten ook behoorlijk. De waarde van de crypto munten is uiteraard afhankelijk van de waarde die mensen eraan toekennen. Het vertrouwen in de munten is aanzienlijk gestegen en toen kwamen de waardes Bitcoin, Ethereum en Ripple een paar maanden geleden tot een recordhoogte, waar ze momenteel weer naar onderweg zijn na een tijdelijke crash van de waarde. Hierdoor krijgen mensen opnieuw meer vertrouwen in de cryptovaluta.

crypto

Gaat de waarde van crypto nog stijgen in de toekomst?

Sommige mensen verwachten de mogelijkheid dat de Bitcoin binnen tien jaar een miljoen dollar waard is, maar niet alle experts denken daar hetzelfde over. Dat er een hoop mogelijk is met cryptovaluta, is echter wel een feit. In een aantal landen is het zelfs al mogelijk om met crypto munten te betalen voor bepaalde producten en diensten. Eerder dit jaar stond er zelfs een appartement in Veghel te koop voor 21 Bitcoins. Uiteindelijk is het penthouse ook daadwerkelijk verkocht voor crypto munten, wat niemand eigenlijk verwacht had.

De makelaar die bij deze transactie betrokken was liet weten dat hij verwacht dat er in de toekomst veel meer woningen verkocht zullen worden voor cryptogeld. Het enige probleem hieraan is dat je redelijk wat Bitcoins moet bezitten om hier een woning mee te kunnen kopen en Bitcoins zijn momenteel niet bepaald betaalbaar voor de gewone burger. Het is een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden, maar het is voor nu nog redelijk onbereikbaar voor de meeste mensen. Mocht de waarde in de toekomst gaan stijgen, dan zal het alleen voor de rijken mogelijk zijn om woningen te verkopen en kopen voor crypto munten

Lees artikel: Wat is dogcoin?

Koers in crypto

Welke crypto munten worden in de toekomst populair?

Welke crypto munten gaan een goede toekomst tegemoet? Dat is een vraag die al het hele jaar veel wordt onderzocht door experts en handelaren. Bitcoin is uiteraard een munt waar we niet meer omheen kunnen, maar het is niet de enige munt die het in de toekomst goed gaat doen. Naast bitcoin gaat ook Ethereum een goede periode tegemoet. Aan het eind van dit jaar wordt de langverwachte update genaamd ETH 2.0 gelanceerd. Deze update maakt Ethereum sneller, veiliger en is er dus een extra reden om de komende tijd ethers te sparen. Je hebt namelijk minimaal 32 ethers nodig om mee te bepalen binnen het netwerk en om te kunnen verdienen aan de transactiekosten. Wat voor invloed de update op de koers van Ethereum gaat hebben, is nog even afwachten.

Gerelateerd nieuws:  Alles over BitAlpha AI

Een andere munt die een goede toekomst tegemoet lijkt te gaan, is Ripple XRP. Het nieuws heeft veel invloed op deze crypto munt, meer dan bij andere cryptovaluta. Als een grote beurs de munt bijvoorbeeld toevoegt aan het assortiment, dan heeft dat een positieve invloed op de koers van Ripple. Dat konden we al zien in de afgelopen jaren en het zal de komende jaren nog zo blijven. Mocht Ripple dit jaar bijvoorbeeld met een nieuwe samenwerking of een nieuw product komen, dan is de kans groot dat de koers weer gaat stijgen. Vooral samenwerkingen met financiële instellingen zijn belangrijk om in de gaten te houden op dit gebied. In 2020 was het wat stil rondom Ripple en dat had ook impact op de koers, maar dan in minder positieve zin.

Crypto deal

Waar kun je crypto munten kopen?

Je kunt op verschillende manieren crypto munten kopen. De eerste optie is het kopen van de munten via een onlinedienst. Dit is een goede manier om als beginner te starten met het handelen in crypto. Er zijn een aantal betrouwbare en veilige Nederlandse sites waar je terecht kunt voor het kopen van cryptovaluta: bitvavo, litebit, bitcoin meester, coinmerce, bitpanda, cryptopay, anycoin direct, binance en coinbase. Het grootste voordeel van het kopen van crypto munten via een onlinedienst is uiteraard het gebruiksgemak. Ook als je weinig afweet van cryptovaluta en blockchain kun je met deze partijen in zee gaan. Daarom zijn ze ook zo geschikt voor beginners die kennis willen maken met crypto en blockchain en het handelen hierin. Maar ook voor gevorderde handelaars kunnen diensten zoals Cryptopay goed van pas komen, bijvoorbeeld voor het gebruiken van creditcards. Het enige nadeel aan het kopen via een onlinedienst is dat je alsnog gebonden bent aan een centrale partij die je wallet beheert.

Een andere optie voor het kopen van cryptocurrency is het kopen van munten via een exchange en vervolgens zelf bewaren. Als je al wat ervaring hebt met het kopen van crypto, dan weet je wel hoe je de munten zelf in een eigen offline wallet kunt bewaren. Degene die hiervoor de private sleutel kent, is de eigenaar van de crypto munten. Ten slotte kun je er nog voor kiezen om cryptocurrency te kopen via geavanceerde exchanges. Dit is voor beginners niet handig omdat het aanbod nogal overweldigend kan zijn. Voor gevorderden is dit echter een prima optie. Het aankoop proces is ook een stuk ingewikkelder en omslachtiger dan bij onlinediensten, maar je bent wel 100% eigenaar van jouw crypto munten.

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!