Wat is het verschil tussen aandelen en cryptomunten?

16 oktober 2021
|
630
Voordelen van investeren in crypto

Wat is het verschil tussen aandelen en cryptomunten?

Aandelen en cryptomunten ...twee aspecten die veel met elkaar gemeen hebben. Althans, als je basiskennis hebt over hoe de aandelenmarkt om en nabij in elkaar zit kom je wel tot die conclusie. Een van de kenmerkende overeenkomsten is, dat in beide gevallen de mogelijkheid bestaat om roerende goederen te kopen en te verkopen.

De optie om winst te maken en te investeren is er eveneens ook aanwezig. Maar het is in beide gevallen koffiedik kijken hoe de vork in de steel zit. Naast overeenkomsten zijn er ook verschillen tussen aandelen en cryptomunten. De kernwoorden die het verschil tussen deze twee goed kunnen uitdrukken zijn IPO en ICO.

Aandelen werken volgens het IPO-systeem. IPO staat voor Initial Public Offering en omvat een fondsenwerving mechanisme die ondernemingen in staat stellen om projecten te financieren via het aanbieden van aandelen. Aan de andere kant werken cryptomunten volgens de ICO-mechanisme.

ICO staat voor Initial Coin offering. De ICO-mechanisme houdt in dat financieringen die betrekking hebben op de cryptocurrency mogelijk wordt gemaakt door tokens aan kopers aan te bieden. Iedereen kan zich het toegang verschaffen tot een ICO, maar bij een IPO is dat niet het geval.

Bitcoin koers

Wat zijn de voordelen van aandelen?

Investeren in aandelen brengt de nodige voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat investeren in aandelen gekenmerkt wordt als een relatieve veilige handeling. Daarnaast is het ook een relatief eenvoudige zaak om de gevolgen te inschatten wanneer het gaat om de koersontwikkelingen. Aandeelhouders kunnen een flink rendement verdienen als de aandelen in waarde stijgen.

Als een bedrijf uitmuntende resultaten heeft geboekt kan het ervoor kiezen om zijn aandeelhouders hiervoor te belonen. In de meeste gevallen gaat dit aan toe door het uitkeren van dividend als dan niet in de vorm van geld. Een ander pluspunt van aandelen is dat bestaande aandeelhouders een voorkeursbehandeling krijgen, wanneer er besloten wordt om nieuwe aandelen uit te geven. Aandelen kopen betekent ook dat je een bepaalde stem kan uitbrengen in het beleid van een bedrijf.

Zo kunnen aandeelhouders gezamenlijk hun stem laten gelden als zij wensen dat de koers van het bedrijf een andere richting op moet. De balans mag je zelf opmaken. Door al deze punten onder elkaar te zetten, kun je besluiten of je wel of niet in aandelen wil investeren. Laat je in ieder geval leiden door actuele informatie stromen.

Bitvavo

Wat zijn de voordelen van crypto?

Investeren in aandelen brengt de nodige voordelen met zich mee. Een van de voordelen is dat investeren in aandelen gekenmerkt wordt als een relatieve veilige handeling. Daarnaast is het ook een relatief eenvoudige zaak om de gevolgen te inschatten wanneer het gaat om de koersontwikkelingen.

Aandeelhouders kunnen een flink rendement verdienen als de aandelen in waarde stijgen. Als een bedrijf uitmuntende resultaten heeft geboekt kan het ervoor kiezen om zijn aandeelhouders hiervoor te belonen. In de meeste gevallen gaat dit aan toe door het uitkeren van dividend als dan niet in de vorm van geld. Een ander pluspunt van aandelen is dat bestaande aandeelhouders een voorkeursbehandeling krijgen, wanneer er besloten wordt om nieuwe aandelen uit te geven.

Gerelateerd nieuws:  Boeken over de blockchain

Aandelen kopen betekent ook dat je een bepaalde stem kan uitbrengen in het beleid van een bedrijf. Zo kunnen aandeelhouders gezamenlijk hun stem laten gelden als zij wensen dat de koers van het bedrijf een andere richting op moet. De balans mag je zelf opmaken. Door al deze punten onder elkaar te zetten, kun je besluiten of je wel of niet in aandelen wil investeren. Laat je in ieder geval leiden door actuele informatie stromen.

Bitcoin coinbase

Waar kun je aandelen kopen?

Het kopen van aandelen begint allemaal bij een broker. In de meeste gevallen treden bankinstellingen op als broker. Bij de banken kun je dus terecht om aandelen te kopen. Als je aandelen koopt dan bestaat de kans dat je over een x aantal jaren een hoog rendement kan opstrijken. De tweede manier om aandelen te kopen is om dit te doen via een brokerage account.

Een brokerage account heeft een rekening die je niet kunt gebruiken om reguliere betalingen te doen. Hierop kun je alleen geld storten om aandelen te kopen. In Nederland bieden verschillende brokers je in de gelegenheid om een broker account aan te maken. Doorgaans is het aanmaken van een broker account iets dat binnen een half uur al is afgerond.

Bij het aanmaken van zo een broker komen er ook additionele stappen bij kijken. Deze additionele stappen hebben onder andere betrekking op ID-verificatie en vragen die betrekking hebben op de mate van ervaring in het beleggen. Als je broker account al is aangemaakt kun je dan het proces op gang brengen om te beginnen met het kopen van aandelen.

Wat is crypto

Waar kun je crypto kopen?

Het kopen van crypto kun je makkelijk en snel doen via verschillende onlinediensten. Een paar van deze Nederlandse websites, waar je terecht kunt voor het kopen van crypto, zijn onder andere Bitvavo, LiteBit, BITCOIN MEESTER, COINMERCE, bitpanda, CRYPTOPAY, anycoin en coinbase.

Bij jou is het natuurlijk altijd de kunst om na te gaan in hoeverre een website gebruiksvriendelijk is.  Voor je een aanvang maakt met het kopen van cryptomunten moet je eerste je identiteit bevestigen. Voor kleine bedragen is dit niet vereist, maar voor de grotere bedragen is het een vereiste dat je account geverifieerd dient te zijn.

Een ander manier om cryptomunten te kopen is via een exchange en zelf bewaren. Wel vermeld moet worden is dat deze methode voor de mensen zijn die wat langer meelopen en meer ervaring hebben in het handelen van cryptomunten. Via CFD-brokers is het ook mogelijk om cryptovaluta te kopen. De meeste mensen kiezen voor deze methode om de mogelijkheid te kunnen speculeren op korte termijn koersstijgingen of dalingen.

Het werken met een CFD-broker houdt in essentie in dat je je geen zorgen hoef te maken over uiteenlopende zaken zoals de veiligheid van wallets. Deze zijn de drie manieren hoe je aan cryptomunten kunt komen. De keuze om te kiezen welke manier het beste is ligt geheel en al bij jou.

Lees artikel: wat is Crypto?

Meer in deze categorie

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|

ICON koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!