Wanneer is Bitcoin opgericht?

16 oktober 2021
|
714
Wanneer is bitcoin opgericht

Wanneer is Bitcoin opgericht?

Om de vraag wanneer de Bitcoin opgericht is te beantwoorden, is het nodig om terug in de tijd gaan. Daar zien wij dat de “eerste stenen” op een structurele manier gelegd zijn.

Het basisidee begon allemaal in 1998 en heeft tot het jaar 2009 die status behouden. In deze periode bestond het idee rond Bitcoin alleen op papier. Echter, in het jaar 2008 begonnen de eerste tekenen aan de muur uit te wijzen dat het idee binnen de kortste keren uitvoerbaar zal zijn. Satoshi Nakamoto produceerde toen een paper met als titel “Bitcoin-A Peer to Peer Electronic Cash System”.

In dit artikel richt de auteur zich vooral op de technische aspecten van de Bitcoin. Mede door de kredietcrisis, die in 2008 een piek bereikt heeft, kreeg de paper veel aandacht. In 2009 wordt er een soft launch van de software gehouden welke voor iedereen beschikbaar gesteld wordt.

Er wordt een aanvang gemaakt met het produceren van de eerste Bitcoins. De eerste transacties worden in deze periode uitgevoerd en het blijkt dat er veel potentie in zit. In 2010 vordert de ontwikkelingen rondom de Bitcoin in een rap tempo. Zo wordt het mogelijk gemaakt om Bitcoins te verhandelen tegen andere valuta. Al snel ontstaat er een Bitcoin-markt en vanuit de maatschappij is er groeiende interesse te merken rond deze digitale valuta.

In 2011 zet deze trend zich voort en de Bitcoin wordt met de dag populairder. Het gevolg is dat de de waarde van de Bitcoin blijft stijgen en er ontstaan andere cryptocurrencies.  In 2013 markeert de Bitcoin een ongekende stijging naar $1000. Er werd hiervoor wel een dure prijs betaald en dit maakt dat de markt crasht en de Bitcoins blijft steken op een waarde van $300,-.

In het jaar 2014 doet de blockchain technologie zijn intrede. “The Ethereum project” wordt het eerste experiment om de potentie goed aan te geven. In 2015 besluiten financiële instellingen te investeren in Blockchain tech-bedrijf R3 en snel erachter in 2016 besluit Japan de cryptocurrency te legaliseren.

In augustus 2017 worden er aanpassingen gedaan in de werking van de Bitcoin die in grote mate gestuurd wordt door de Blockchain. Het gevolg is dat we de Bitcoin nu kennen zoals het is: een solide munteenheid die zich in alle opzichten onderscheid van traditioneel geld zoals de Euro en Dollar.

Hoe is bticoin ontstaan

Hoe is Bitcoin ontstaan?

Hoe de Bitcoin ontstaan is, is toch wel een vraag met een meer relatief karakter heeft. Maar wat wel aangegeven kan worden is dat de kredietcrisis in 2008 een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan van de Bitcoin.

In de basis concentreerde het idee zich meer rondom het gedachte van een munt waarbij overheden en banken minimale invloed op kunnen uitoefenen. Allemaal constructies die bedacht werden door Cypherpunks. Cypherpunks staan vooral bekend om hun uitstekende vaardigheden wanneer het gaat om cryptografie.

Dat gezegd te hebben verklaard dit meteen waarom de Bitcoin tot een cryptocurrency gerekend kan worden. Deze cypherpunks waren vooral van mening dat er bij transacties van traditioneel geld alles wordt vastgelegd. De risico die hier ontstaat is dat deze gegevens voor de verkeerde doeleinden gebruikt wordt.

Gerelateerd nieuws:  Wat bepaald de waarde van een cryptomunt?

Meer privacy en meer minder tussenkomst van “vertrouwde partijen” was gewenst om geldstromen te kunnen reguleren. In het verleden zijn er verschillende acties ondernomen om zo een systeem van de grond te krijgen. In alle gevallen heeft het geen soelaas geboden.

De reden hiervoor was dat het internet nog niet gewenst niveau bereikt had. Maar in het jaar 2008 zou hierin een verandering komen en voor de Bitcoin zou er ook een nieuw tijdperk aanbreken.

Door de start van het bitcoin netwerk in 2009, met Satoshi Nakamoto als eerste deelnemer, heeft de cryptocurrency een nieuwe tijdsgeest ingeluid. Dit was ook het begin van de vele positieve ontwikkelingen die de cryptocurrency zou maken. Op 23 april 2011 verliet Satoshi Nakamoto het platform. De reden die hij achter zijn vertrek koppelde is dat het project “in goede handen” is.

Tenminste, dat is wat hij in een mail aan programmeur Mike Hearn meedeelde. Hoe de Bitcoin ontstaan is is in grote mate te danken aan Satoshi Nakamoto.

Waarom investeren mensen in Bitcoin?

De vooruitzichten voor de bitcoin is zonder meer gunstig te noemen. Dat kun je ook zien aan de huidige ontwikkelingen op de crypto markt. Steeds meer mensen nemen de stap om te investeren in de bitcoin, maar nog mooier is dat zelfs grote bedrijven over de streep gehaald worden om voordeel te halen die deze cryptocurrency biedt.

Een van de voornaamste redenen waarom mensen ervoor kiezen om te investeren in Bitcoin is omdat traditioneel geld steeds meer onder druk komt te staan. Dit brengt met zich mee dat het vertrouwen hierin aan het dalen is. Aan de andere kant is traditioneel geld onder onder beheer van banken en andere entiteiten die de spelregels bepalen.

Bitcoin daarentegen opereert in een volledig onafhankelijke mechanisme zonder dat een entiteit het voor het zeggen heeft. Een ander invalshoek is dat Bitcoin niet zonder meer gemaakt kan worden zoals dat het geval is bij traditioneel geld.Het systeem zit zodanig in elkaar dat indien er een bepaald limiet bereikt wordt er geen nieuwe bitcoins aangemaakt kunnen worden.

Dit zorgt ervoor dat de risico op waardevermindering sterk gereduceerd wordt. Daarnaast kiezen mensen voor bitcoin omdat ze volledige controle hebben over hun vermogen. Als voorbeeld nemen we het kopen van aandelen. Zoals we die kennen is de regie van gekochte aandelen in handen van grote bedrijven. Met Bitcoin behoort dit fenomeen tot het verleden. Zoals jezelf kunt zien is Bitcoin niet enkel gericht op het maken van winst, maar ook op een complete vrije en onafhankelijke financiële omgeving.

Mensen zwoegen en ploegen hard voor hun geld. Op het moment dat traditioneel geld in waarde begint te dalen loopt het niet meer synchroon met het harde werk dat geleverd wordt. Dit alles maakt dat de meeste mensen zich aansluiten bij de cryptocurrency beweging. Het gaat hierbij om een systeem dat meer voordelen te bieden heeft dan wat anders.

Lees artikel: wat is crypto?

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!