Verwachting Bitcoin koers in 2024

29 januari 2024
|
567
bitcoin 2024 alles over crypto

In 2024 staat Bitcoin voor ingrijpende veranderingen door recent positief nieuws. De goedkeuring van Bitcoin ETF's en het opnieuw toestaan van cryptoadvertenties op Google hebben de markt beïnvloed. De koers steeg en investeerders zijn optimistisch. De verwachtingen voor 2024 zijn veelbelovend, met mogelijke verdere prijsstijgingen en grotere acceptatie. Ondanks deze positieve vooruitzichten blijft de cryptomarkt speculatief en volatiel, waardoor voorzichtigheid geboden is.

Historisch moment voor Bitcoin in 2024

De Amerikaanse overheid geeft groen licht voor Bitcoin ETF's, een mijlpaal voor de digitale valuta. Het is voor het eerst dat de overheid instemt met financiële producten verbonden aan Bitcoin, wat de deuren opent naar bredere acceptatie op reguliere financiële markten. Deze goedkeuring is een krachtig signaal van de groeiende erkenning van Bitcoin als een legitiem investeringsmiddel. Het betekent dat steeds meer mensen en bedrijven de waarde en potentie van Bitcoin erkennen, wat de weg vrijmaakt voor verdere ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Meer mensen zullen in bekend worden met Bitcoin in 2024

Naast de goedkeuring van Bitcoin ETF's gaf Google op 29 januari groen licht voor cryptoadvertenties op hun platform. Een belangrijke ontwikkeling, ondanks beperkingen zoals gerichte advertenties alleen voor Amerikaanse gebruikers. Dit markeert een grote stap in de erkenning van cryptocurrencies door een van 's werelds grootste advertentieplatforms. De verwachting is dat deze beslissing het bewustzijn rond Bitcoin zal vergroten en mogelijk meer investeerders zal aantrekken naar de boeiende wereld van digitale valuta.

bitcoin 2024 alles over crypto

Tip: Lees hier alles over crypto

Handelsplatformen hebben veelbelovende cijfers

In 2024 staat Bitcoin op het punt van ingrijpende veranderingen, aangewakkerd door recent positief nieuws. De verwachtingen zijn hooggespannen, vooral met de anticipatie op de goedkeuring van spot Bitcoin ETF's door Amerikaanse toezichthouders. Deze verwachting drijft de prijzen omhoog, zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, met een bijna 49% stijging sinds oktober.

De handel in Bitcoin is geconcentreerd op enkele grote platforms, waaronder Coinbase, Binance, Bybit en OKX. Deze exchanges vertegenwoordigen ongeveer 65% van de handel in Bitcoin, met Binance als de grootste speler met een aandeel van 35,5%.

Een opvallende trend is de afname van de gemiddelde ordergrootte van Bitcoin sinds begin 2021, momenteel rond de $1.652. Hoewel kleinere orders vaak aan retailklanten worden toegeschreven, verdelen veel institutionele investeerders hun orders om slippage te minimaliseren.

Coinbase's handelssamenvatting voor het derde kwartaal van 2023 wijst op een afnemend handelsvolume, zowel bij retail- als institutionele handelaren. Deze daling in volume onderstreept de veranderende dynamiek van de Bitcoin-markt.

Wat betreft Bitcoin-futures laat de open interest op de CME Group zien dat deze $4,55 miljard bereikte, ongeveer 25% van het totale open interest voor Bitcoin. Het merendeel van de futures-posities wordt ingenomen door vermogensbeheerders en gefinancierde fondsen, waarbij vermogensbeheerders een langetermijnvoorkeur laten zien en gefinancierde fondsen een kortetermijnbenadering hanteren.

Institutionele investeerders worden steeds actiever in de cryptowereld, aangezien het aantal grote Bitcoin open-interest houders een recordhoogte bereikte in november 2023.

Verwachtingen van Bitcoin in 2024

De goedkeuring van Bitcoin ETF's lijkt al in de prijzen van Bitcoin verwerkt te zijn, wat kan leiden tot winstnemingen en een mogelijke terugkeer naar het gemiddelde in de dagen na de aankondiging. Daarna zal de markt waarschijnlijk haar focus verleggen naar de halvering in april.

Gerelateerd nieuws:  Wat is het verschil tussen aandelen en cryptomunten?

De historische relatie tussen Bitcoin-prijzen en consumenteninteresse lijkt recentelijk te zijn losgekoppeld. Het lijkt erop dat ofwel retailklanten zonder gedegen onderzoek handelen, of institutionele investeerders een aanzienlijke invloed hebben op de prijzen.

De sentimenten onder institutionele investeerders lijken positief, wat blijkt uit de parallelle opwaartse verschuivingen van de futures curve gedurende het vierde kwartaal van 2023.

Hoewel optimisme over de goedkeuring van ETF's de Bitcoin-prijzen kan blijven stimuleren, moeten beleggers zich bewust zijn van mogelijke volatiliteit en de aandacht richten op de halvering die zich in april zal voordoen. Kortom, hoewel de vooruitzichten rooskleurig zijn, moeten beleggers voorzichtig blijven en zich aanpassen aan de evoluerende marktomstandigheden om weloverwogen beslissingen te nemen.

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

HOLO koers verwachting 2023

|

ICON koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!