Investeren in crypto: handige tips

25 september 2022
|
820
chainlink nieuws

Wil je investeren in crypto? Dan is het handig om je ten eerste goed in te lezen in crypto. Crypto biedt namelijk nog steeds kansen, ook al denken sommige mensen dat de earlybirds alleen hiervan hebben geprofiteerd. Wat je moet doen als je wil investeren in crypto? Lees hier de handige tips.

Investeer geen geld dat je niet kunt missen

De insteek is om geld te verdienen als je investeert in crypto. De markt kan echter met crypto grillig zijn. Het is daarom veel slimmer om met crypto een langetermijnvisie te hebben. Daarvoor heb je geld nodig dat je dus eigenlijk kunt missen. De kans dat je met crypto geld verliest als je inzet op de korte termijn kan best groot zijn. Als je echter een lange adem hebt en je geld voor langere tijd opzijzet, is de kans groter dat je er uiteindelijk een goede winst op maakt.

Gebruik niet alleen crypto voor je oude dag

Het is niet slim om op één paard te wedden, als het gaat om je pensioen. Alleen investeren in crypto, is net zoals alleen investeren in de euro, geen goed en veilig plan. Het is slimmer om op meerdere paarden in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het investeren in euro's en crypto, maar misschien ook wel in goud of kunst. Je weet nooit wat de markt doet en wat hoeveel waard is over bijvoorbeeld 15 jaar.

Juiste expertise

De meeste mensen weten niet genoeg van crypto, om zelf slim te investeren. Kopen en verkopen op het juiste moment is belangrijk. Gelukkig zijn er wel genoeg mensen met kennis die je daarbij kunnen helpen. Zij weten niet alleen wat je wanneer het beste kunt kopen. Zij weten ook op welk platform je het beste kunt handelen in crypto.

chainlink nieuws

Begrijp de basis

Wat je minimaal moet weten van crypto, is de basis. Je moet de bekende platformen kennen, de juiste experts kennen en op de hoogte zijn van het laatste chainlink nieuws. Kennis is macht, dat is nog steeds een feit. Je hebt de basiskennis ook echt nodig. Hoe weet je anders het verschil tussen al die verschillende experts die je kunnen helpen met het investeren in crypto?

Stap in op een goed moment

Als je wil gaan investeren in crypto, is het slim om op een goed moment in te stappen. Als de inflatie de waarde van de euro drastisch verlaagt, is het handig om na te gaan denken over het investeren in crypto. Wat je misschien niet weet: 1 op de 5 munten halen het op een gegeven moment niet. Dan is bijvoorbeeld een munt zo weinig waard geworden, dat het niet te gebruiken is als handelsmiddel. Nu is het er veel mensen veel aan gelegen om de euro niet te laten verworden tot een munt met nul tot geen noemenswaardige waarde. Toch is het niet ondenkbaar dat dit, ook met de euro, kan gebeuren. Voordat de waarde van een munt zoals de euro, helemaal laag wordt, kan het dus handig zijn om ook in crypto te gaan investeren.

Gerelateerd nieuws:  Voordelen investeren crypto

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!