Nadert Bitcoin de bodem?

31 oktober 2022
|
856
Crypto burns

Opnieuw was het deze week raak! Bitcoin dook opnieuw omlaag, maar maakte ook direct weer een bounce omhoog. Bitcoin ging gister met veel moeite door de $16.6K heen en zakte daarna bijna terug naar 1$6.3K. Vannacht was het echter wel ineens zover! Bitcoin bereikte heel even de $16.8K.
Veel analisten beweren dat bitcoin zijn bodemprijs begint te naderen. In deze blog gaan we daar meer duidelijkheid over scheppen!

Wat kunnen we verwachten van Bitcoin en waarom?

Ondanks dat de recente piek in de prijsvolatiliteit afneemt, hoef je niet verwachten dat instellingen de cryptomarkten opnieuw met kracht zullen betreden.

De grote spelers en beleggers in bitcoin schrikken enorm van de recente volatiliteit. Het is moeilijk te voorspellen wat er met hun portfolio gebeurd, daarom proberen ze hun investeringen in een neutrale spiraal te richten. De prijs van Bitcoin is afhankelijk van de steun van deze grote beleggers. De recente prijs van $16.5K is een kwart van wat het een jaar geleden was rond deze tijd.

FTX vermogen crasht met 94%!

highcharts.com

Dat FTX ineengestort is, is ook een enorm slecht signaal voor grote beleggers. Dit schept namelijk twijfel over andere cryptobeurzen. In een rotvaart crashte het succesverhaal van crypto koning Sam Bankman-Fried (30). Het op de Bahama’s gevestigde FTX lekte vorige maand een rapport met een zeer slechte balans. Er ontstond twijfel over of FTX haar schulden nog konden terug betalen. Er ontstond een enorme panic sell situatie. Waar FTX vorig jaar nog durfde te speculeren over het overnemen van goldman sachs, deed Binance een offer ter overname na de crash van 94% en Bankman-Fried was gedwongen dit aanbod serieus te nemen.

Het vermogen van Sam Bankman-Fried zakte van €15.15 Miljard naar €987 miljoen binnen een week!

Voor Bitcoin, maar ook ETH (grootste alt-coin), is de mate van de prijsbeweging sinds begin 2022 afgenomen. Een gebrek aan deze prijsbeweging wordt gezien als een kleinere kans om winst te genereren. Beleggers vinden het beter om problemen te vermijden waar ze vermeden kunnen worden. Dat maakt de risico-beloning balans minder aantrekkelijk.

Conclusie

Waar we voorheen een overeenkomstige prijsovereenkomst waar konden nemen tussen de $19K en de 20K, heeft de recente onrust in de cryptomarkt een bedrukkend effect gehad op de huidige prijs van Bitcoin. We kunnen moeilijk zeggen wat er nog te wachten staat. Nog een soortgelijk incident als FTX of meer slecht nieuws over cryptobeurzen zouden een verdere daling kunnen betekenen voor Bitcoin en ETH. Analisten zeggen dat Bitcoin zover zou kunnen zakken als tussen de 10 en de 12K.

Meer lezen? Bekijk de nieuwssite crypto.be of De geschiedenis van cryptocurrency

Gerelateerd nieuws:  Crypto investeren slimme investering

Meer in deze categorie

Wat kan de Bitcoin halving betekenen voor de koerswaarde?

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

Neo koers verwachting

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!