Bitcoin afgelopen jaren en voorspelling 2023

6 oktober 2022
|
934
btc kopen

Het nieuwe jaar staat inmiddels al bijna voor de deur. Goede voornemens of niet, bitcoin heeft een bewogen jaar achter de rug. Door de covid-19 uitbraak verschillende dalingen, wat mensen veel geld heeft gekost staan ook flinke stijgingen tegenover. Verschillende analysten hebben Bitcoin flink onder de loep genomen en hieronder vind je de voorspellingen voor het niewe jaar.

Bitcoin in 2021

Het jaar 2021 was een erg goed jaar voor Bitcoin. Met de vele stijgingen, maar ook forse dalingen wordt de Bitcoin trendlijn als beweeglijk gezien. In mei 2021 zijn alle Bitcoin voor de helft gedaald. Een van de manieren om voorspellingen te doen is door de vorige jaren van de Bitcoin met elkaar de vergelijken. Zo kan je de trendlijnen van 2020 en 2021 naast elkaar leggen. Als de beginprijs van de Bitcoin in 2021 vergeleken wordt met de prijzen op de dag van vandaag is er te stellen dat de prijzen met 200% zijn gestegen. Daarnaast zijn in 2021 veel hogere stijgingen geweest dan het jaar daarvoor. De Bitcoin prijs in 2022 zal afsluiten naar ongeveer €58.000,-

Op korte termijn

Er wordt verwacht dat de Bitcoin en andere altcoin prijzen zich op korte termijn zullen ontwikkelen naar een fluctuerende stijging. Ondanks dat de prijzen lijken te dalen is er een opwaartse trend. Als er een daling is ingezet, wordt deze op hoger niveau geëindigd dan de vorige daling. Ook dit kan duiden op een stijgende lijn die langzamerhand naar de €50.000 stijgt.

Verwachtingen in 2023

Analisten verwachten dat de Bitcoin er in 2023 een schepje bovenop zal doen. De koers zal halverwege 2023 naar €72.100 schieten. Eigenlijk mogen we niet te vroeg juichen maar we kunnen in december een feestje houden over de verwachtingen! De fase met duizendjes is voor de Bitcoin allang uit beeld en de tienduizenden fase is inmiddels een tijd geleden van start gegaan. Bitcoin eindigt het jaar 2023 met een prijs van €85.000.

Starten met beleggen in crypto

Voordat je begint met investeren in cryptocurrencies is het belangrijk je te verdiepen in dit onderwerp. Het kan erg gunstig zijn en het voordeel is is dat door de goede koers het veel winst kan opleveren, waar tegen je ook veel geld kunt verliezen als deze koers snel wisselt.  Hierom moet je bewust zijn van de risico’s en zeker het geld investeren als je dit ook daadwerkelijk kwijt kunt. Het is zaak een betrouwbare broker te vinden als anycoindirect, die over een overzichtelijk platform beschikt over BTC kopen en verkopen. Je maakt gratis een account aan, met een online wallet en binnen no-time kan jij beginnen met handelen op de cryptomarkt!

Meer blogs lezen over Bitcoin en Cryptocurrency? Lees dan onze blog over de geschiedenis van cryptocurrency

Gerelateerd nieuws:  Nadert Bitcoin de bodem?

Meer in deze categorie

Hoe organiseer je je investeringen in de wisselvallige wereld van bitcoin

|

De geschiedenis van cryptocurrency

|
,

Verwachting Bitcoin koers in 2024

|

HOLO koers verwachting 2023

|
© Copyright Crypto Investeren 2024
hello world!